Dlaczego my
Dlaczego warto kupować nasze produkty?
Nie produkujemy wędlin masowo czy hurtowo lecz po staropolsku i wedle własnych, wypracowanych i sprawdzonych receptur. Do produkcji wędlin i kiełbas używamy tylko wyselekcjonowanego mięsa najlepszej jakości pochodzącego od lokalnych dostawców oraz własnego rozbioru. Wędzenie produktów odbywa się w tradycyjnej wędzarni z paleniskiem. Używamy do tego drzewa olchowego, aby nadać naszym wyrobom prawdziwego i naturalnego aromatu. Oznacza to iż wędzonki dostarczane naszym klientom mają naturalny wygląd i niepowtarzalny zapach oraz klasyczny smak.
TYLKO SMACZNE WĘDLINY!
To na czym się znamy, czego nauczyliśmy się od naszych rodziców i to co sami odkryliśmy ucząc się na własnych błędach chcemy przekazać dalej.
Nasz sklep stworzyliśmy z własnej pasji i i na jego forum pragniemy dzielić się z Wami swoimi doświadczeniami. Polecamy w nim tylko produkty, które sami jemy i które zdobyły pozytywną opinię naszych klientów. Staramy się wspomóc Wasze działania, aby odżywiać się smacznie i zdrowo. Korzystajcie z naszych przepisów i receptur, a swoimi dzielcie się z nami i naszymi forumowiczami. Każdy z Was znajdzie tu coś dla siebie, a jeżeli nie, postaramy się natychmiast uzupełnić lukę i udzielić stosownej informacji.
SMACZNE I ZDROWE
MUSISZ SPRÓBOWAĆ
PRZEPIS NA KARKÓWKĘ Z PIEKARNIKA
Jak zrobić karkówkę z piekarnika? Karkówka pieczona w całości to świetny pomysł nie tylko na pyszny obiad, ale i na domową wędlinę na kanapki. Przepis jest bardzo prosty, a karczek z rękawa wychodzi soczysty i aromatyczny. - tylko kilka łatwo dostępnych składników-...
PRZEPIS NA BITKI WOŁOWE
Idealnie kruche mięso wołowe i cudownie pyszny, ciemny sos. Takie powinny być właśnie bitki wołowe w sosie. Zapraszam Cię po sprawdzony i niezawodny przepis na ten wspaniały obiad. Uwierz, że warto! Czas przygotowania: 30 minutCzas duszenia: 1 godzina 30 minutLiczba...
PRZEPIS NA DOMOWĄ KIEŁBASĘ
Składniki 1,5 kg łopatki wieprzowej1 kg boczku surowego5 ząbków czosnku2 łyżki soli2 łyżki pieprzu świeżo zmielonego1,5 szklanki zimnej wody5 łyżek miodu gryczanego15 metrów jelit baranich do kabanosów Wykonanie Łopatkę i boczek umyć pod zimną wodą, osuszyć i pokroić...